Svalbard calling – rapport #18

dag18-mot-forlandetEn usedvanlig rolig og stille dag på Isfjorden nærmer seg avslutning. Her går det faktisk unna, selv om enkelte kanskje ville påstå at én knops fart ikke er mye å skryte av. Vi synes likevel at det er svært bra – bunnforholdene for plogen er glimrende og rute #2 nordover skal også i utgangspunktet være litt enklere. Her nærmer vi oss igjen Daudmannsodden, siste før Forlandsundet, Forlandet og havet.

dag18-daudmannsoddenNå er vi litt spent på om den flate sjøen er stille før stormen, det meldes nokså heftig vind fra i morgen kveld. Vi får se, allerede merkes havdønningene men de er i alle fall bare for bysse å regne 🙂

dag18-overvakingBildene fra plogen i dag kunne nesten vært et overvåkingsbilde fra E6 – flatt og rett frem som det virker.

dag18-reporterVi har time etter time med filmopptak som skal redigeres ferdig, så arbeidstimene flyr selv om vi ikke krafser i sand eller plasker i vann slik som i går. I dag har det vært bitende kaldt ute, ikke noe å fly rekkelangs etter. Bortsett fra telefonen hjem; den vil jeg jo ikke gå glipp av. Det var nødvendig med ekstra tjukk lue rundt både hode og Iridium i dag.

dag18-vaffelstekingFor å gjøre litt ekstra stas på mannskapet ombord har vi gått til innkjøp av et vaffeljern (på vår kjappe landlov på tirsdag). Det ble også med en ostehøvel og skikkelig ost, rømme og syltetøy. Spennende å se om norske vafler faller i smak, tenkte vi.

dag18-vafler-til-mannskapOg det gikk unna med alt vi satte frem, det varmet i (vaffel)hjertet å se gutta sette pris på litt snadder på broa. Vi skal nok ta med pressa og stikke innom på flere dekk i løpet av denne reisen.

hilsen-grete

One thought on “Svalbard calling – rapport #18”

  1. Så koselig å høre hva du driver med .Mye spennende lesing .men ,veldig kjent foretak, det med vaffler,Mye opplevelser 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *