Svalbard calling – rapport #17

I morges lå dagens outfit i kledelig oransje klart for strandhogg. Men det ble litt ventetid før vi fikk nærme oss Hotellneset fordi vi måtte vente på los. Masse regler om sånt altså!

Ventetiden ble allikevel ikke kjedelig, ishavet byr på pauseunderholdning som slår gamle dagers pausefisker ned i støvlene! En diger blåhval valgte å ta morgensvømmen skutelangs. Ryktene har gått i to uker om at den har tilhold her og jammen fikk vi syn for sagn. Herlig!

dag17-blahval-svalbardpostenDet er ingen tvil om at det var blåhval. Svalbardposten skriver også om dette, så det må antagelig være noe utover det hverdagslige. Heldige oss 🙂

dag17-skip-svalbardpostenMens vi blar i Svalbardposten; der skrives det fortsatt om skipet og kabelleggingen. Dessverre har det sneket seg inn noen faktafeil her og der, men artig at de skriver om prosjektet likevel.

dag17-oppi-mastaVentetiden ble ellers fylt med sedvanlig egenunderholdning. I dag har jeg klatret til toppen av frontmasta – opp i utkikkstønna. Dere som kjenner meg forstår vel at dette var litt av en terskel for høyderedde meg som normalt blir krampestiv hvis jeg må opp på noe høyere enn en kjøkkenkrakk …

dag17-arbeidsstillingLosen kom ombord ved lunsjtider og vi fikk igjen gå inn fjorden til Hotellneset. Dagens leiderklatring var peanuts, man regnes nærmest som proff nå, vil jeg si. Så var det bare å innta arbeidsstilling og vente på action!

dag17-beach-crewBåde Paul, Tommy og Gary halte nok en gang i sine mange og lange trekktau før maskinen overtok haling av selve kabelen gjennom røret.

dag17-kabel-pa-landOg så var sannelig denne kabelen også landet, fra Cable Innovator, via dykkerne og til hytta der den skal ende opp. De ekstra meterne som er dratt innover land vil garantert ikke gjøre kabelen for kort i Ny-Ålesund, altså – helt sikkert 🙂

dag17-snekker-helgeHva foregår utenfor hytta? Har Helge startet i byggebransjen? Er det lekkasje i taket? Skal det monteres parabolantenne? Hva som egentlig foregår får dere svar på hvis dere følger med på rapportene fremover!

dag17-bade-hotellnesetJepp, en liten badetur må til! Sjøen var så stille i dag og all jobbingen gikk så greit. Og så må jeg jo sjekke at dressen er tett.dag17-lekkasjeDet kan kanskje se ut som en liten lekkasje …? Neida, det er bare de utvendige lommene som har drenering – heldigvis. Jeg var like tørr (og varm!) på innsiden.

dag17-stor-ryggvirvelPå stranda på Hotellneset ligger denne ryggvirvelen. Her snakker vi mye rygg å ha vondt i! De som er velbevandret i anatomi og biologi vet sikkert hvilken skapning den har tilhørt, det må vel ha vært en hval, men hvilken?

dag17-skyssUte-arbeidsdagen ble avsluttet med skyss tilbake til skipet og en mini-sightseeing i propellbølgene oppå plogen! Nå venter en rolig (eller kanskje værfylt?) sjøreise nordover igjen. På gjensyn 🙂

hilsen-grete

2 thoughts on “Svalbard calling – rapport #17”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *