Svalbard calling – rapport #28

dag28-prins-karls-forlandFire samfulle uker har gått! Ikke som en røyk, mer som en sjøsprøyt 🙂 Lørdagens utsikt var fantastisk, været likeså. Her ser vi hele nordenden av Prins Karls Forland, fra Fuglehuken til Kaldneset. Den observante bloggleser har vel fått med seg at det er mer Forland lenger sør, men det blir litt rundt svingen herfra.

dag27-siste-plogEn siste prøvesitting på plogen før den ble senket i havet på aller siste strekk. Nesten litt vemodig følelse at så mye nå skjer for siste gang.

dag28-dekk-crewChief Cable Engineer Mark og hans mannskap kommuniserer aktivt mens digre maskinerier kjører. A-frame‘n som løfter hele plogsystemet er hinsides diger, og styres med imponerende presisjon.

dag28-se-oppKanskje forståelig at flere av oss kikker opp og stirrer som hypnotisert på mekanikken midt i lørdagsjobben!

dag28-siste-plog-nedEt mektig skue – plog, kabel og sjefen for utstyret over solbadet ishav. Og sakte men sikkert forsvant Mark sin gadget i dypet i det krystallklare vannet.

Det kunne ikke vært bedre kulisser til dette siste plog-showet. Makalaust!

dag28-helge-fotoshootDet nydelige været bare ropte på foto-genene i oss, endelig kunne vi ta fargebilder igjen – landskapet er fortsatt til å miste pusten av og har blitt snødekt siden sist vi var her.

dag28-sol-pa-dekkI ly for vinden var det nesten som en solvegg i påska. Slike forhold var vanskelig å se for seg for bare et par døgn siden!

dag28-innseilingNå venter vi på å komme helt inn i Kongsfjorden og til Brandal i løpet av mandag og møte med enda to kollegaer som skal være med oss på land og forhåpentligvis den siste sjø-etappen!

Søndag ble nok en dag med sol fra skyfri himmel og omgivelser til å dåne av. Dette var den løfterike soloppgangen med Kronene rett forut.

dag29-soloppgang-tre-kronerTre Kroner forfulgte synsranden hele søndagen og jeg lengter tdesperat etter å komme nærmere Brandal og skyssbåt så jeg kan komme i land. Vi kan se Viking Explorer ved stranden og vi ser røyken fra kompressoren som starter opp – her er det heldigvis aktivitet. Den siste rørstubben vi skal trekke kabelen inn gjennom har vært tilstoppet, så vi er spent på om det nå er mulig å trekke gjennom flaskekosten. Uten internett og litt langt unna radiosamband må vi bare vente.

hilsen-grete

4 thoughts on “Svalbard calling – rapport #28”

  1. Nok en gang fint beskrevet. Veldig kjekt å få et innblikk i hva som skjer og hvordan det ser ut. Klem til deg. Gleder oss til å se deg live 🙂

  2. For en opplevelse for livet sier jeg bare… Nydelige og annerledes bilder enn jeg er vant til å se… Kjenner det stikker litt av misunnelse,men jeg er en landkrabbe…men alikevel så kjenner jeg på det. Du er bare så blid og tøff. Leser alt du skriver og nyter bildene dine. Klem fra meg

  3. Det er nesten så man blir fristet til å ta en tur! Fantastiske bilder og som vanlig en super penn! Du vil sikkert også kunne livnære deg som Sysselmannens PR-konsulent….

  4. ¨Helt fantastiske bilder og spennende lesing ,du e flink Grete:-)Tenk nå går det mot heimtur :-)men mye kjekt å være med på enda noen dager:-)Klem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *