Ishavsprosjektet

Mens jeg var sjømann begynte jeg å strikke på en genser med riktige farger til omgivelsene. Dette skulle bli en fantasigenser med ishavstema, tenkte jeg. Så kom altså strikketørken og tok meg, og den ble liggende på is (haha!) en stund. Etter fornyet inspirasjon gjorde jeg den ferdig her om dagen, og er sånn måtelig fornøyd ser jeg. Det er faktisk mulig den blir tatt opp og gjort om litt – halsen, litt av mønsteret og generell størrelse trenger en puss før jeg sier stopp.  Min evige utålmodighet med ermestrikking er også synlig; jeg bør strikke på ermene litt både i lengde og vidde.

svalbardgenserEllers er genseren utrolig deilig, blåfargen er vasket Shetland Soft fra Malsen og Mor og den hvite er New Zealand Lammeull Råhvit kjøpt hos God Som Ull. Genseren veier under 200 gram! Lett og tynn, så den bør kunne brukes hele året. Og fargen er bare vidunderlig.

detaljer-svalbardgenserMønsteret har jeg stjælt litt her og litt der og re-tegna selv, med vanvittig mye utregning for rundfelling. Jeg ser også her at jeg har gjort et par bommerter, men de er til å leve med. Egentlig burde jeg nok strikke en til, og gjøre alt perfekt neste gang …

8 thoughts on “Ishavsprosjektet”

 1. Hei, Jeg ønsker å kjøpe mønstert av deg. Rålekker genser! 🙂 Men, den med mønster oppe er litt for “dallat” for mæ. I tillegg synes jeg den er finere, når den har en kontrastfarge i vrangborden. Den virker smalere, kan det stemme? Synes mønsteret på Ravelry er av en veldig vid genser. har du mønster, med ensfarget del oppe og smalere nede ved bolen?
  Mvh
  Marit H. Eriksen

 2. Hei, jeg kom over denne genseren på nett, og synes den er utrolig fin 🙂 Er det mulig å få mønsteret? Jeg synes som en tidligere skrev, at den er finest uten mønsteret oppi halsen, d.v.s. finest med bare hvitt øverst. Og jeg synes den ble ekstra fin med kontrastfargen nederst på vrangborden. Og har du laget et mønster som er tilpasset en smalere modell både i ermer og i bolen?
  Takknemlig for svar,
  mvh. Heidi Sandnes

 3. Hej Grete!

  Åh vad glad jag är att jag hittade till din sida. Har tidigare letat efter mönster till Ishavströjan utan framgång tills jag nu hittade hit. Den är så fantastiskt fin och jag skulle så gärna vilja sticka den. Såg först mönstret på Ravelry på en bred variant men även jag skulle så gärna vilja sticka en smalare variant av denna tröja och undrar därför om även jag skulle kunna få mönstret?

  Vänligen
  Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *