Ishavsgenseren

Her kommer litt mer reklame for Ishavsgenseren min. Den genseroppskriften som er lagt ut på Ravelry er basert på den første utgaven jeg designet og strikket, med mønster også oppe på bærestykket. Selv liker jeg best denne enklere varianten som bare går over i hvitt på toppen.
ishavsgenseren
Det er ikke alltid så lett å få frem riktige farger på bildene, den lyseblå som jeg en gang kjøpte heter Blå Isvann. Bare navnet ga meg en skikkelig boost i inspirasjonen da jeg hamstret garn for strikking på 79º nord, sammen med den vidunderlige naturen der oppe på Svalbard.
lagune-i-snoen
Nå skal jeg snart tilbake dit hvor det hele startet. Spørs om jeg må gjenta meg selv og lage et nytt design der – kanskje det blå vinterlyset også har inspirasjon å by på?

9 thoughts on “Ishavsgenseren”

  1. Himmel og hav samlet i utallige masker! Et kunstverk av en genser! Du er innmari flink Grete:)

  2. Å, den er så fin den genseren der, og blåfargen er helt skjønn! Har selv vært på Svalbard, og skjønner godt at man kan finne masse inspirasjon i naturen der oppe.

  3. Tusen takk, Inger. Svalbard inspirerer ja, ingen tvil om det. Gleder meg veldig til å besøke de spesielle stedene igjen 🙂

  4. Fant akkurat her den genseren jeg ønsker meg..etter Svalbardopplevelser. Nå strever jeg bare med å finne tilfredsstillende garn i farge/tykkelse/tilgjengelighet. Har du forslag?
    Hilsen Edel Rødsjø

  5. Så hyggelig at du liker genseren 🙂 Jeg strikket denne i Malsen & Mor Shetland Soft, ren tynn ull. Dette er visst i ferd med å utgå (?) Hvis du ønsker like lett og tynt plagg, så anbefaler jeg noe tilsvarende – f.eks. Isager Tvinni, eller Stoff & Stil sin Timeless Fine Wool. Rauma sitt Lamullgarn kan også fint brukes. Lykke til med strikking og gode minner fra Svalbard.

  6. Hei! Knallfin genser! Så fine fargar! Om ein nyttar den oppskrifta du har lenka til, men ikkje strikkar mønsteret mellom halskanten og dei blada(?) istappane(?), vert han sånn som denne på biletet, då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *