Ingrid Pullover ferdig

Min februargenser er allerede ferdig. Det var vel egentlig ikke planen å gjøre denne ferdig så raskt, men man blir som kjent veldig lett revet med når noe fenger …

ingrid-ferdig

Denne genseren heter Ingrid Pullover og oppskriften er kjøpt på Ravelry. Jeg kjøpte også originalgarnet fra USA (grisedyrt, dollarkursen kan jo ta pusten fra en …) – alt i alt er jeg svært fornøyd med både garnet og produktet. (Det gjenstår å kvitte seg med noen kilo i området midt på kroppen, for dette er en tynn og litt kroppsnær genser) Og så er det helt greit om det blir litt vårlig snart så man kan gå ut i bare genser!

Nå blir det lappe- og babystrikk en stund fremover 🙂

27 thoughts on “Ingrid Pullover ferdig”

 1. Hei, veldig fin genser. Vanskelig å strikke? Min mor ønsker seg et håndarbeid – men må ja oppskrift på norsk…

 2. Den finnes ikke på norsk såvidt jeg vet, men den er jo ikke vanskelig å strikke. Det finnes gode oversettelser av strikkeuttrykk på nett, så du klarer sikkert å hjelpe henne. Lykke til! 🙂

 3. Hei, hvor fant du oppskriften på akkurat denne fargekomboen? Jeg bestilte oppskriften, men den genseren har andre farger. Hva heter de fargene du har brukt?
  mvh Bente

 4. Da blir det nok bestilling fra USA her også 🙂
  Skal strikke den til en venninne og lurer på hvilken str. jeg skal strikke. Ser du har strikket M. Venninnen min er nok en str. 36 og lurer på om jeg skal velge S. Tror du det blir riktig?

 5. Det går nok fint. Kanskje lurt om du får noen mål og sjekker strikkefasthet, det skal lite avvik til før det blir noen cm. den ene eller andre veien.

 6. Hei igjen 🙂 Masse spørsmål, men du er den eneste jeg har funnet som har strikket den i original garnet – og i samme farger som jeg skal gå i gang med nå.
  Fant bare mønsteret til genseren med det originale mønsteret. Dvs. mønsterbord nede og med en kortere vrangbord oppe. Finnes det et annet eget mønster som er tilpasset disse fargene (hvor bla vrangborden øverst er betydelig bredere enn det som er beskrevet i mønsteret og med en orange farge nederst på hvert erme)?

 7. Hei igjen Lena,
  jeg har ikke noen annen oppskrift jeg heller. Jeg brukte bildet av den med orange ermer for å finne ut hvilke farger som passet hvor i diagrammet. Du får bare prøve deg frem, kanskje din blir en enda finere utgave? 🙂 Nå har jeg også strikket en med blått og grønt, syns den ble snasen!

 8. Da var det som jeg trodde. Holder på med samme “teknikk” nå 🙂
  Takk for svar uansett, da slipper jeg å tenke mer på om den fargevarianten finnes i et mønster eller ikke 🙂

 9. Hei igjen
  Siden jeg ser at halsen på den første Ingrid genseren du strikket er videre enn de 2 siste du har strikket, og jeg sliter litt med å få oppskriften til å stemme (har fra starten sett at Ingrid Pullover 2 har anderledes hals enn Ingrid Pullover 1: den som oppskriften foreligger på, og har nå testet ut 2 varianter uten å få det helt perfekt), må jeg bare spørre: har du laget din egen variant av oppskriften i halsen?
  Synes oppskriften er litt “klønete”, ikke veldig lik vanlige andre norske oppskrifter som er strikket ovenfra og ned.
  Hun som skal ha genseren synes nemlig originalen blir litt for vid. Hun vil ha den litt mer lik de to siste du har strikket 🙂
  Tips?

 10. Hei, jeg har ikke gjort noen bevisst endring i halsen, men den første (videste) strikket jeg med pinne 4 hele veien – altså byttet jeg ikke pinne mellom vrangbord og glattstrikk. Jeg synes den vide halsen er helt perfekt for en lett genser som også kan brukes på sommerkvelder. Et tips er å legge opp til vrangbord med det antall masker du synes er passe og så øke litt mer/oftere frem til du når det masketallet som du skal ha når mønsteret starter. Ellers synes jeg oppskriften er helt grei, men det er jo litt mange instrukser pr. omgang med både økinger og forkorta rader. Lykke til! 🙂

 11. Takk for raskt svar 🙂 Nå gikk det plutselig opp et lys for meg når det gjaldt oppskriften. Jeg strikker XS til henne nå og holder meg til oppskriften. Ser ut til at alt stemmer nå 🙂

 12. Hei. Har fått garnet fra USA og tenkt ā få en jeg kjenner til å strikke den, men synes ikke det vises så godt hvilke farger som er hvor med tanke på Marine og Plum. Den øverste sikksakk raden er plum , men hvor ellers pā genseren er denne fargen brukt?

 13. Hei Anita,
  jeg vet ikke hvilken fargevariant du tenker å strikke, men du får nesten bare se på bildene hvor de ulike fargene er brukt. Ingen av de jeg har strikket har farger som heter Marine eller Plum.

  Lykke til,
  -Grete

 14. Hei, jeg tror nok du kan bruke hva som helst med riktig strikkefasthet. Jeg har strikket to med Tulliball-garn, både mye tynnere og mye tykkere garn, så det er bare å regne seg frem til riktig antall masker for din størrelse. Hvis du for eksempel er glad i ren ull, så vil jeg nok anbefale Rauma Finullgarn – det har jeg på planen å bruke til en senere utgave 🙂 Ellers egner genseren seg godt i Merinoblanding, den kan godt være litt “glatt” så den henger pent.

 15. Kan du forklare det med kortere omganger. Skjønner ikke helt økingen på skuldrene????

 16. Hei.
  Kjempefin genser! Hva er strikkefastheten på det amerikanske garnet?

 17. Hei Anna, oppskriftmakeren sier:5 1⁄2 sts x 8 3⁄4 rnds = 1″ in St st on US size 5 (3.75 mm) needles. Det er ikke så greit å regne i tommer og halve og trekvarte omganger. En kjapp omregning av dette sier ca. 22m = 10 cm. Garnprodusenten sier 6 sts = 1″, og hvis du regner 4 tommer på ti centimeter så blir det 24m = 10cm. Jeg tror jeg kom frem til omtrent samme strikkefasthet som for finull (26m = 10cm på pinne 3). Jeg valgte pinne 3 1⁄2. Uansett garn og pinner; strikk en prøvelapp først, så slipper du å bomme på størrelsen 🙂 Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *