Gjengjakken

Jeg har strikket en anselig mengde mariusmønstrede ting opp gjennom årene. Men jeg har aldri strikket marius til meg selv. Dette fant vi ut at vi skulle gjøre noe med, vi som reiste sammen fra #oslostrikk16. Både Tone og jeg har lyst på mariusjakke, mens Hanne vil ha genser. Og siden vi var en hel liten gjeng, så døpte vi prosjektet gjengjakken (alternativt gjenggenser for de som ikke vil ha åpning foran). Så gjenstår det å se da, om jeg blir en gjeng helt for meg selv eller om flere følger på.
gjengjakke-lukasJakken har vært både rask og morsom å strikke, hvertfall helt til jeg begynte på hetta – at det går an å bli så overrasket over hvor stor ei hette er og hvor mye frem-og-tilbake man må strikke på den …


Men nå er jakka ferdig, med glidelås og hette og det hele, og jeg er superfornøyd. Den er strikket i Rauma Finullgarn, hovedfargen er hvit (400) med mønster i oker (4197) og rust (419).  Langs stolpene til glidelåsen er det også brukt rust siden de henger sammen med hetta. Jeg brukte oppskrift på hettejakke fra Marius Strikkebok, men har tilpasset litt til min egen størrelse underveis. Nå gjenstår det bare å tilpasse størrelsen til jakken 😉

2 thoughts on “Gjengjakken”

  1. Nydelig Grete. Fikk ikke noe mindre lyst på en genser nå. Jeg ble imidlertid usikker på fargevalget. Tenkte jo å gå for hvit bunn med tradisjonell blå og rød som mønsterfarger. Ble jammen usikker nå når jeg ser jakken din, for fargene du har valgt var nydelige. Får se hva jeg bestemmer meg for når Veme er ferdig. Strikker den i lignende fargekombinasjon som jakken din.

  2. Å, tusen takk Hanne 🙂 Ja, fargene ble nesten bedre enn jeg trodde, det er da litt artig å ha noe litt utradisjonelt også. Spent på bilder av din Veme!

Leave a Reply

Your email address will not be published.