Tjukkeste Svalbard

Det finnes selvfølgelig en genser som heter Svalbard. Det vil si; det finnes sikkert mange. Men den som kanskje flest nikker gjenkjennende til er Devold sin flotte, tjukke genser som også selges i søkk og kav på selveste Svalbard. Jeg likte denne veldig godt mens jeg var der oppe, men somlet meg ikke til å kjøpe den. Og i ettertid har jeg tenkt at det er mye gøyere å strikke den selv enn å kjøpe en (som ikke er kjøpt på Svalbard likevel). Så fra tanke til handling var veien relativt kort, bare en rask nettshopping av Islandsk garn og jeg var i gang.
svalbardgenser-ferdigEn finurlighet som dukket opp da jeg skulle tegne diagrammet førte til ytterligheter i strikkenerding blant mine gode strikkevenner. Mønsteret på originalen er nemlig ikke symmetrisk! Hvis man ser godt etter på dette bildet, så flytter ringene (nesten) vilkårlig på seg i rutemønsteret:
svalbard-sorthvitJeg valgte til slutt å likevel strikke symmetrisk (og mye enklere) mønster. Nå er det nesten (men bare nesten) synd at våren og sommeren kommer, det blir vel en stund til denne genseren blir hverdagsplagg. En deilig tjukkas 🙂
min-svalbardJeg har strikket den i Léttlopi på pinne 5 1/2 og det har gått med 322 gram rødt og 234 gram hvitt garn. I ettertid ser jeg at denne med hell kan strikkes i for eksempel Nepal – mye billigere og mye mindre kløe for de som bryr seg om sånt.

10 thoughts on “Tjukkeste Svalbard”

 1. Så fin! Har veldig lyst til å strikke denne selv – er det lov å spørre hvor mange masker du la opp på bol og ermer? 🙂

  Veldig rart at mønsteret ikke er symmetrisk på kjøpegenseren, syns det ble mye finere på din.

 2. Hei, jeg la opp 160 og økte til 180 etter vrangborden på bolen, ville nok hatt mer om jeg skulle gjøre det en gang til. På ermene la jeg opp 36, økte jevnt hele veien til totalt 100. Artig og enkel strikk 🙂 Lykke til.

 3. Hei
  Hvor fikk du tak i mønster? Har du mulighet til å dele “rettingen”? Har leita etter Devold-mønsteret, uten hell.

  Epost: skarpedale @ hotmail.com

 4. Hei Henriette, det er antagelig ikke noe mønster på denne, jeg har bare tegnet opp selv. Det er jo Devold sin genser jeg har hatt som utgangspunkt og de vil selvfølgelig selge sin egen 🙂

 5. Hei, som tidligere svart; dette er Devold sin genser. Jeg har bare brukt den som utgangspunkt for min, og har dermed ingen oppskrift 🙂

Comments are closed.