New York, New York 🍎

Klar for shopping i vinterlige New York. Bilde tatt pÄ balkongen pÄ hotellet vÄrt, med 5th Avenue rett ned og Times Square rett bak oss

Tenk, sĂ„ har jeg fĂ„tt oppleve New York en gang til! Og denne gangen med Gry Hege, en fantastisk reise med ei fantastisk jente ❀

Vi startet turen med Rockefeller Plaza, riktignok uten lys pĂ„ det ikoniske juletreet. Men med masse stemning likevel – vi fikk til og med se et frieri pĂ„ skĂžytebanen til stor jubel fra folk rundt plassen. Julepyntet Saks pĂ„ Fifth Avenue var ogsĂ„ et vanvittig skue, og ikke minst hĂžylytt med musikk fra alskens juletema.

Glad turist pÄ Rockefeller Plaza
Forventningsfulle og glade over Ă„ vĂŠre tilbake i millionbyen!

Det var fabelaktig artig Ă„ endelig vĂŠre der! Ettersom vi bodde midt i smĂžrĂžyet, var ikke turen lang til Times Square heller. FĂžrste dag hadde vi solskinn og deilig spaservĂŠr.

Juhu, herlige Times Square!

Vi hoppet deretter pÄ Metroen og beveget oss sÞrover til Soho, i jakten pÄ Dr. Martens boots. Med salg i alle butikker var hÄpet stort om Ä komme over et varp, men det strandet litt denne dagen 
 Vi fikk hvertfall kjÞpt oss nisseluer, som skulle vise seg Ä vÊre bÄde nyttig og overraskende populÊrt; Hey, I love your hats, where did you get them? ble et gjengangerspÞrsmÄl.

Utenfor MoMA, la oss komme oss inn fra snĂžvĂŠret

FĂžrste desember og sĂžndag – og snĂž i New York! Turen gikk til MoMA og en lang dags ferd mot slitne bein. I det vĂ„te vĂŠret var hodeplaggene helt perfekt valg.

Det var innmari artig Ă„ se kjente kunstnere pĂ„ orntli’, men det er jo mildt sagt noe for enhver smak pĂ„ et sĂ„nt museum. Lunsjen ble god, med bĂ„de smak og drikke, men det rakk Ă„ bli stengetid fĂžr vi fikk gjort noe sĂŠrlig shopping her.

Deilig lunsj og beinrast pÄ MoMA

Dagen etter var vi tilbake pÄ Rockefeller for Ä finne nÊrmeste Metro.

Se sÄ vÄt!
Vi hÄpet stadig at juletrelysene skulle tennes, men hadde vel slukÞret innsett at det ikke ville skje fÞr etter vi var reist 


SnÞvÊret fortsatte, og vi trasket stadig rundt omkring og ble vÄtere og slitnere 


SnĂž i Downtown Manhattan

Med metro gikk turen tilbake til Soho. Her ramlet vi innom Desigual, som viste seg Ä vÊre Gry Hege sin favoritt. Her klarte vi Ä oppholde oss til mÞrket falt pÄ, vet ikke om jeg tÞr Ä nevne hvor lang tid og hvor mye penger som gikk med her. Lekker butikk, da!

Gry Hege gjennomfĂžrer “Shop ’til you drop”!
Juletre av restegarn? God idé hvertfall.
Mye lekkert garn, hÄrreisende priser 


Det egentlig mĂ„let for turen var Ă„ finne Purl Soho, garnbutikken. Og det klarte vi etter hvert. Frustrerende dyrt, men litt smĂ„tteri ble det da med hjem. Derfra ble det rekordsein lunsj i Little Italy – skuffende dĂ„rlig italiensk mat, men det er en annen historie.

Julepyntede gater her ogsÄ, ingen tvil om hvor vi har havnet

Ettersom snÞ i New York ikke er noe man (les: jeg) opplever sÄ ofte, sÄ hadde jeg innmari lyst pÄ en tur opp til Central Park. Med heldags shopping i beina ble det metro igjen, og vi fikk hvertfall se hvitkledde trÊr, benker og akkurat det jeg hadde drÞmt om.

SnĂž i Central Park
Se hva jeg fikk oppleve!
Ikke akkurat den stĂžrste snĂždybden jeg har opplevd, men gjeldende rekord for meg i New York!

Jeg kan ikke noe for det – akkurat dette hadde jeg faktisk virkelig sett frem til đŸ–€

Joda, det ble med noen bÞker hjem ogsÄ 


Tirsdagens frokost ble inntatt pÄ nabosjappa, Barnes & Noble pÄ 5th, som hadde Starbucks i andreetasjen. NÄ hadde vi bare en halv tirsdag igjen fÞr hjemreise. Valget falt pÄ Times Square som punktum for reisen.

Ă…Ă„Ă„h, sola er tilbake ☀
Jammen blir man lang og slank ogsÄ i denne byen
Siste shopping, mÄtte liksom bare innom Old Navy igjen
Fantastiske Times Square – nothing compares!

For Ä riktig toppe avslutningen, og kanskje omsider ta den drinken vi skulle ta hver dag, sÄ gikk vi pÄ Hard Rock Café for en rast fÞr avreise til flyplassen. Det var en glimrende finale med god stemning, god musikk, god lunsj og en rosa (?) drink som gikk rett i fletta. Lyset ved baren var sÄ spesielt at det er umulig Ä si hva som var fargen pÄ drinken, det grÞnne skjerfet mitt ble rÞdt, sÄ kanskje den ogsÄ var grÞnn?

Tusen, tusen takk for turen. Jeg tror nok jeg kan si: I’ll be back!

One thought on “New York, New York 🍎”

  1. Har nok vĂŠrt en fantastisk opplevelse. Regner med at du nĂ„ er igang med Ă„ lage garnnĂžster til juletrepynten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *