Smaken av en ny vår

Selv om det stort sett har snødd i hele dag og den første vårdagen i går kom med nesten 10 minusgrader, så begynner jeg å føle den gode fornemmelsen – våren er i anmarsj! Sola varmer såpass midt på dagen at det drypper fra takene innimellom, og kalenderen er på min side. Jippi!

Olav fikk den mest bedårende orkidé fra sin arbeidsgiver med lykkønskninger for operasjonen og rekonvalesensen. Nå gjenstår det bare å se om vi klarer å holde liv i den lenge. Og jeg falt fullstendig for de hvite og lilla tulipanene på dagligvarebutikken (av alle ting) og syns det ble så friskt og fint med blomster her.

Ååå, som jeg gleder meg til våren og varmen og lyset og blomster og turer i skogen og på sjøen og ved hytta!

One thought on “Smaken av en ny vår”

  1. Ikkje bry dykk om orkideen 🙂
    Det har funka for meg i mange år, og dei pleier blomstre igjen (om enn ikkje i like stort monn som “originalen”). Eg vatner dei saman med dei andre plantane (altså ikkje noko “eitt eggeglas ein gong i veka”), dei får av og til litt gjødsel (viss resten får), og elles står dei no der i vindauget (for tida er det visst vestvendt). Forresten, eg klipper av blomsterstilken når alle blomstene har falt av – men skjønte aldri dette med “2. øye nedenfra” eller kva no “regelen” er, så eg berre klipper den nokre cm over bunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *