Musikk for alle penga

Musikk er en stor del av hverdagen vår. Alle i familien spiller ett eller annet instrument – rent bortsett fra at jeg ikke har spilt på veldig mange år – og det øves flittig på basser og gitarer. I tillegg spilles det CDer og musikk på nett jevnt over hele dagen. I bilen er radioen ofte på som lydlig følge på lange og korte turer. Interessen for musikk har Olav og jeg felles, det er noe vi begge har vokst opp med og vi har utforsket mange musikalske områder sammen.

Musikk er lett tilgjengelig og transportabelt. Med bittesmå mp3-spillere eller gratisspillere på nett kan man få musikk når som helst og hvor som helst. For en del år siden begynte pappa å samle på – og reparere – gamle musikkmaskiner. Spilledåser, grammofoner, fonografer og alskens har blitt nennsomt satt i stand og tatt vare på. En del har han solgt, og noe har funnet veien til hytta. Jeg fikk denne praktfulle tutgrammofonen av ham:

HMV modell 32, den siste modellen med utvendig tut

Vi har planer om å ta den med på hytta, men jeg er usikker på hvor den skal stå. Den tar jo litt plass. Et utvalg av andre flotte musikkspillere ligger på hjemmesiden hans. Jeg syns spesielt fonografen er morsom, spesielt det at den virker og at det finnes et utvalg voksruller med musikk til den! 78-plater er det også masse av i samlingen, og litt av moroa med spillerne er jo at de kan brukes. Nå er kanskje ikke dette musikken vi hører på til daglig, men du skal ikke se bort fra at vi kan sveive i gang en Lois Armstrong eller Jens Book-Jensen i et egnet øyeblikk.

3 thoughts on “Musikk for alle penga”

  1. Heisann,så morsom den var da.Syns du skal ta den med på hytta jeg,arti ha sånne gamle gjenstander. jeg skrev også om Milli i bloggen min,heldigvis så kom hun til rette,noen ganger er det happy ending.Jeg går ikke ifra Alfred utenfor butikken,aldri!!
    Mange syke mennesker som kan finne på gjøre sånn. Ha en flott dag å uke videre. Hilsen Karin

  2. @Karin
    Utrolig bra at Milli kom hjem ja. Visste du at det er forbudt å binde hunder utenfor butikker og sånn? Jeg var ikke klar over det før Tanja fortalte det. Nå er jeg i tillegg nervøs for å la ungene gå alene med Lukas – det finnes mange gærninger, tydeligvis… Vi får passe godt på de små. Nå er det snart påskeferie – kanskje vi treffer Lina (eller Kaisa som hun heter nå) i Namsos. Vi ‘tastes’ 🙂

  3. Hei! Ny kommentar på gammelt innlegg… En HMV 32 er svært, svært sjelden (og dyr – når de dukker opp). Håper dere har mye glede av denne!

Comments are closed.