Påskeegg

TV2 hjelper deg fikk vi i kveld oppskriften på det perfekte egg til påskefrokosten. Ikke dårlig, det skal jeg jammen prøve nå når jeg får mange late morgener med lang og trivelig hyttefrokost.

Men én ting fikk jeg ikke med meg; skal egget legges i kokende vann og tiden telles fra det øyeblikket? Eller skal det legges i kaldt vann i kasserollen og tiden beregnes fra vannet begynner å koke? Jeg bruker den siste metoden – eggene sprekker så lett ellers, er min erfaring.

Sånn vil jeg ha egget mitt. 4 min 53 sekunder koketid?

Jeg ønsker alle en riktig god påske! En og annen ferierapport vil nok komme, tenker jeg 🙂

5 thoughts on “Påskeegg”

  1. Heisann,jeg bruker også den siste metoden,det lærte jeg av mamma… Nei visste ikke at det ikke er lov binde hunder utenfor butikken nei.Men det kommer vi aldri til å gjøre alikavel vi da.Jeg får ingen god handletur om jeg vet han står der alene å venter.Ser mange hunder som er nervøse å som lengter etter eiern sin.Ble kjempeglad da valpen kom til rette jeg også.Verden er bare sånn at noen kan finne på sånne ting. Ha en riktig god påske!

  2. Størrelsen på egget har naturligvis mye å si. Jeg kjøper alltid store når det skal være frokostegg, og de må i alle fall ha 6 min for å bli som avbildet.( Synes det er ekkelt når ikke hele hviten er kokt,samtidig som plommen må være bløt.) Da legges de i kokende vann og må naturligvis stikkes hull på først 🙂 Det skal ikke være enkelt vet du, vennen min 🙂

  3. Hei igjen,jeg lurte på hvordan det går med Lukas å biting? Alfred biter masse,å da spesielt meg.Han biter meg oppover armene å på fotene.Det gjør ganske vondt å jeg har sår etter bitingen hans.Prøver distrahere han å få han til å leke med lekene sine,men det er ikke lett.Han biter også når vi er ute å går,min samboer sier han ikke gjør det til han.Det er veldig slitsomt å arma mi hovna opp en dag også etter all bitinga hans. Håper virkelig det tar slutt snart. Han har nemlig skarpe tenner.Regner med det er normalt.

  4. Jeg leste i tysk kokebok at egget ikke skal settes opp i kaldt vann, fordi da blir det yttre hvite så læraktig. Stikk hull og legg i kokende vann!

  5. @Ingeborg og mamma – så enige dere var da 🙂 Jeg skal ta en sjekk nå i ferien, både på koketid og metode (men har en mistanke om at jeg ender opp med å gjøre ting som før)

    @Karin – jo, Lukas biter også en del, spesielt på tvillingene, men han prøver seg på meg og Olav også. Den eneste hjelpen er nok å være streng og lære ham ‘nei’ på en eller annen måte. Og trøsten må være at det vil gå over, i alle fall sier læreren det… Du kan prøve med avledning, som skrangleboksen eller kast noe som han blir litt forbauset over. Og når han får kjeft må du mene det! Du kan også gjerne ignorere ham etterpå, ikke gi ham noen form for positiv oppmerksomhet. Jeg anbefaler kurs, det er utrolig nyttig – ikke minst å se hvordan andre gjør ting 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *