Middag for én

I to dager har jeg plukket det jeg har i skapet (ting man lett kan kjøpe og ha stående lenge før det går ut på dato) og laget middag til bare meg selv. Den moderne betegnelsen er kanskje wok, men jeg har ikke wokpanne og jeg har ikke noe navn på “man-tager-hva-man-haver” (eller “hva-man-har-lyst-på”)-maten min. I dag ble det:

1/4 løk
1 gulrot
1 båtskive kålrot
2-3 blomkålbuketter
1 brokkolibukett
3 restebiter av svinefilet (men de var ikke helt nødvendige – hunden fikk litt av dem)
2-3 spiseskjeer rømme
salt og pepper (evt. favorittkrydder)

Alt ble surret sammen i stekepanne med litt smør (du kan helt klart bruke olje om du vil) og rømmeklatten ble tilsatt sist. Hvor lenge det får surre avhenger av hvor sprø eller møre du ønsker grønnsakene (og hvor store eller små biter du har laget). Den ferdige retten kan for eksempel fordeles i en tortilla og brettes til en smakfull wrap. Alt etter hva slags grønnsaker man bruker, så blir det mer eller mindre husmannskostsmak på maten. Hvis du ønsker en litt mer suppeaktig rett, så kan det godt tilsettes litt væske mot slutten, det blir raskt god kraft av dette. Jeg gjorde det i dag og spiste det as is med et glass rødvin attåt. Du kan også prøve med brød eller flatbrød attåt. Eller pasta.

Grønnsakmix for meg – yummie!

Lynrask middag, sunt og godt! Jeg forstår egentlig ikke de som klager over trøbbelet med å lage mat til bare én person, det finnes ikke noe enklere enn det. Jeg er veldig lite begeistret for pose- og boksmat, og kanskje jeg er heldig som er så glad i grønnsaker – ikke vet jeg. Men det er i alle fall mye man kan kombinere og lage i enmannsporsjoner med et lite, praktisk utvalg råvarer i kjøleskapet og bittelittegrann fantasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *