Litt skremt, ja

Jeg har igjen fått muligheten til å benytte arbeidsgivers helseforsikring, denne gangen for ryggproblemene mine. Den første tilbakemeldingen jeg fikk etter røntgen var:

Venstrekonveks lumbal scoliose med toppunkt over midtre avsnitt. Glidning forover av virvelcorpus L5 i forhold til os sacrum i bakkant utmålt til 9 mm. Buespalter i pars intraartikularis i L5. Spondylolyse L5 med spondylolistese L5/os sacrum

menneskespråk betyr diagnosen at jeg har en utglidning av en av virvlene i ryggen på 9 mm, i tillegg til at det er tretthetsbrudd i denne virvelen. Dette bruddet kan bli verre, så det er helt klart ikke å anbefale å ramle på rumpa flere ganger. Jeg må også være forsiktig med å bære tungt. Jeg kan fortsatt gå, selvsagt. Jeg må bare vokte mine skritt. Og så er halebeinet mitt altså brukket.

Operasjon i ryggen høres skummelt ut

Helseforsikringen lover rask behandling, men selv om jeg kom raskt til lege, så var det ikke spesielt likefrem å få gjort noe med dette. Behandlingen er en operasjon som skal stabilisere disse to skivene, men det utføres visst ikke hvorsomhelst, og det drøyer litt med flere svar fra forsikringsselskapet. Kan hende må jeg denne gangen bare stille meg pent i kø og vente på plass i vårt offentlige system. Det går bra det altså. Jeg vil bare bli bra. Jeg er i grunnen litt skremt ja. Det er ikke noe gøy å gå rundt med brukket rygg.

One thought on “Litt skremt, ja”

  1. Brukke rygg er jo ikkje noko særleg (bortsett frå at du kan få masse føye piller som det er interessant å teste, sjå berre det lett sløra blikket til Siv Jensen for tida), men operasjon går så bra atte! Viss du ender på St Olav får du sikkert ein av mine legar, og dei er kjempeflinke 🙂 Dei bruker sløydverktøy og så pent broderi til slutt.

    Elles er det mogleg http://www.spinecenter.no/ kan funke, men det veit vel forsikringsselskapet – du kan jo spørre dei.

    Sånn elles, hadde du kunna vore ein engel og kjøpt 2 pakker (altså totalt 4 stk smekker) med http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/70179754 viss du skulle slumpe innom IKEA ein dag? Da blir Ada glad! (Og mammaen og pappaen til Ada også, for dei slepp vaske smekkane så ofte, evt dei klærne ho skulle hatt UNDER smekkefrakken…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.