Frost og snedig

I dag var den første dagen med skikkelig glatt føre. Nattefrost og hvitt rim på bakken. Luftetur med hunden ble gjennomført med hjertet i halsen, for jeg har ikke spesielt lyst å ramle. Stakkars Lukas hadde noen skrenser selv, uvant for ham også at det er glatt. Men han elsker snø, så jeg regner med det blir basing og løping når den finner på å dukke opp.

Litt godt å ligge i sofaen når det er kaldt ute

Når frosten kommer blir jeg litt flirfull og tenker på teksten i “Alle fugler”. Da jeg var liten funderte jeg nemlig fælt på hva denne linjen egentlig betyr: Frost og snedig måtte fly. Hvordan kan snedig fly, tenkte jeg.  Det er kanskje sånn med tekster man lærer før man kan lese.

Men det er ikke bare jeg som har slike tekstopplevelser. Sjekk denne nettsida som viser eksempler på Mondegreens. Favoritten er selvsagt:

The ants are my friends, they’re blowing in the wind.
Actual lyric: The answer, my friend, is blowing in the wind.
(Bob Dylan)

Jajamennsann.

3 thoughts on “Frost og snedig”

  1. Ja nå er scootern på vei inn i bua,nå er det slutt på den slags. Og det er på tide å finne fram skjerf,vanter og tenke på julegaver. Nærmer seg operasjon nå Grete,må være fint å få det unnagjort før jul. For et vakkert bilde av Lukas…Du må ha et bra kamera. Utrolig fine bilder du tar ihvertfall.Klem fra Karin

  2. Hei igjen Grete,tusen tusen takk for den deilige sjokoladen som kom i posten til meg idag 😉 Siden jeg er en sjokkoman så passa det ypperlig.Jeg er litt barnslig og har ikke lyst dele min sjokolade men noen,men det må man jo… Den ble spist opp ganske fort.Fordi den var sååå god.Klem fra Karin

  3. Takk for sjokolade Grete:) Den skal nytes sammen med hele Brekkevold-fammen til lørdagskaffen. Tradisjon 🙂 Fint bilde av Lukas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *