No fær tankan

På Vikan har det i hele mitt liv vært et markant landemerke, nemlig tankene fra den gamle sildoljefabrikken. Tankene har de senere årene vært brukt av Veso, som er en forskningsstasjon og som har sin virksomhet i de gamle fabrikklokalene. Tankene har gjennom årene blitt både malt og dekorert, så for oss som er vant med å se dem har de forsåvidt ikke skjemt ut landskapet mer enn ved å være der. I lang tid har vi hørt “rykter” om at de skal fjernes.

Artikkel fra Namdalsavisa i 2007 – ting tar tid...

For et års tid siden ble de gamle (mindre) tankene revet (en er såvidt synlig bak til venstre på bildet). Etter det har det vært stor aktivitet i området med oppgradering av vei og graving. Og her om dagen dukket en monstersvær maskin opp. “No fær tankan” hørte jeg en av de ansatte rope. Så er det antagelig sant – nå forsvinner landemerket, og bare fabrikkbygningene blir igjen. Helt greit, synes jeg. Det blir finere i strandsonen da.

Ikke så fryktelig skjemmende, men kanskje ikke direkte vakkert heller...
Monstermaskinen rigges på plass på baksiden av tankene
Tanken i bakgrunnen er vel borte neste gang vi bader fra kaia!

One thought on “No fær tankan”

  1. Nesten litt vemodig, men like greit egentlig 🙂 Fint å se at Veso investerer i videre drift. De holder det pent “rundt seg” og veien blir både brøyta og strødd når det trengs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *