Søndagsjobb

Det var utrolig deilig å få en solskinnsdag hjemme i hagen. Vi har fått unna masse arbeid – løvraking, trefelling, kvistbæring og garasjerydding. All veden fra fjorårets felling av trær er nå tørket (ute) og stablet inne i garasjen. Da er det bare å bryte seg på årets hogst, og det er ikke rent lite! Fortsatt er bare greinene av den ene bjørka klar for saging og kløyving, så denne dungen blir nok mer enn doblet:

Olav raker løv og gleder seg til å ta fatt på ny ved
Olav raker løv og gleder seg til å ta fatt på ny ved
Dette er mengden ved fra én poppel og noen bjørkegreiner fra i fjor
Dette er mengden ved fra én poppel og noen bjørkegreiner fra i fjor

Det jeg har kost meg aller mest med denne helgen har vært innflytting i drivhuset. Nå er bord, hyller, krukker, potter, bøtter og utstyr på plass, og jeg er kjempeoptimist med tanke på avling – i år igjen. Jeg har stiklet og sådd, plantet om og plantet nytt, vannet og pyntet med flotte, fargerike sinkbøtter, avlagte gulvmatter og saker som jeg tror kan være til nytte og hygge i huset. Lukas har funnet seg godt til rette med teppe og vannskål. Den automatiske lufteluken i taket virker som den skal. Radioen likeså. Dette blir nok plassen det er lettest å finne meg de fleste sommerkveldene 🙂

Lukas synes det er kjekt å ha egen plass også i drivhuset
Lukas synes det er kjekt å ha egen plass også i drivhuset
drivhus-bord
Arbeidsbord og stablebord på plass, sammen en praktisk gulvmatte
drivhus-hyller
Hyller med plass til både planter og utstyr
drivhus-tomatspire
Tomatplantene i sin spede ungdom – krysser fingre!
drivhus-squash-spire
Dette skal bli squash – namnam!
drivhus-botter
To av bøttene fra Plantasjen, Ikea har dem også forresten!
drivhus-tomat-i-botte
En enslig tomat i en frisk, gul bøtte

Jeg elsker sterke farger, spesielt på denne årstiden før naturen selv er i gang for alvor. Jeg tror det blir investering i flere av disse bøttene etter hvert. Og så håper jeg veldig på snarlig blomstring på noe av det jeg har sådd – blant annet blomstertobakk, lobelia, lavendel, stokkroser og stevia. I tillegg til tomater og squash har jeg også sådd en hel masse basilikum, persille, pipeløk og reddiker. Noe skal dufte godt, noe skal se fint ut og noe skal spises. Jeg håper at det er en hel masse å vise frem om noen uker!

5 thoughts on “Søndagsjobb”

 1. Hei Grete,så utrolig fine bilder.Og så heldig du er som har drivhus. Ser spennende ut ja.Regner med du kommmer til å kose deg der. Skvatt litt med det samme jeg så bildet av Lukas fordi han var veldig lik Alfred der… Fine Lukas-gutten! Så flinke dere er å står på. Ønsker deg masse masse fine stunder i drivhuset ditt. Klem fra meg

 2. Nå ble gamle tante NESTEN misunnelig, men det gikk over. Jeg gleder meg med deg, over drihuset, alle fargene og prosjektene! Kos deg, du fortjener det! Så får vi gamle heller gå for mindre oppgaver her i sør.
  Trivelig å følge med, lell!
  🙂

 3. Takk for gode ønsker, jeg ønsker selvsagt alle hjertelig velkommen innom også 🙂

  @søster
  Vi har fortsatt igjen hele den bakerste bjørka, pluss nedre halvdel (tjukkeste del) av stammen på hengebjørka – derfor jeg tror at mengden som må kappes vil bli minst doblet!

 4. Så flinke dere er,å så koselig det ble i drivhuset.Kjempefint.:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.