Prosjekt salongbord

Bordet i sittegruppen på hytta har i grunnen alltid vært litt lite. Og litt lavt. Vi har klart oss fint med det i fire år, men jeg har lenge ønsket meg et annet bord der. Vi har så mange sitteplasser i sofaene at bordet bør stå i forhold til det.

stuekrok
Lang avstand fra sofa til kaffekopp på gamlebordet

Men selvfølgelig fantes det ikke et bord å få kjøpt som er sånn som jeg ønsker meg. Dermed måtte vi ta fantasien til hjelp – i tillegg til litt arbeidslyst. Og oppskriften er egentlig ganske enkel; vi brukte gamlebordet slik det er som underlag. Så kjøpte vi to benkeplater på Ikea. Planen var å kjøpe furu, ettersom de skulle males. Men furu fant vi ikke i butikken, så det ble bøk i stedet. Den var også ubehandlet og grei å male. Og til samme pris (745,- for 186 cm lang plate). Benkeplatene er drøyt fem centimeter tykke, så dermed heves bordet tilsvarene. Platene saget vi (Olav) i passe lengde, litt lenger enn det gamle bordet sånn at det blir helt skjult. Og så ble platene pusset og malt ute i garasjen hjemme. Jeg brukte oljebasert interiørmaling og valgte glansgrad 20, altså nokså matt. Fargen heter Brunsvart, den er tilnærmet helt svart men bryter en anelse sånn at den ikke er for kompakt. De andre møblene på stua på hytta er også svarte, så det måtte bli sånn.

En ekstratur til Ikea før vi pakket til ferie resulterte også i noen nye lamper. Deilig å få litt mer lys i strikke/sittekroken.

olav-sager-bordplate
Bøketreplatene blir saget til riktig lengde
benkeplatene-males
Malingen er i gang, første strøk nesten ferdig

Etter flere malingsstrøk og litt pussing innimellom ble det endelig ferie og avreise til hytta med stappfull bil og tilhenger. Første post på ferieprogrammet var selvsagt montering av det nye bordet.

Ingen vei tilbake - nå må vi ha ny bordplate åkkesom...
Ingen vei tilbake – nå må vi ha ny bordplate åkkesom…
Ferdig! Ble det ikke fint?
Ferdig! Ble det ikke fint?

Jeg er storfornøyd, det ble akkurat sånn som jeg hadde håpet 🙂 Nå er det bare å komme på kaffebesøk!

2 thoughts on “Prosjekt salongbord”

  1. Så flott det ble.Artig.Kommer snart og drikker kaffe .og her virker pcn.hils gutta dine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.