Varme klær til små frossenpinner

Min kusine Marianne har en liten dvergpinscherfamilie boende sammen med seg. Disse små sjarmtrollene har ikke så mye pels å varme seg i på kalde vinterdager og hun ønsket seg strikkeplagg til dem. Jeg har aldri strikket til hunder før (min lille pelsdott vil absolutt ikke ha på seg noe, han rygger i rekordfart bare jeg prøver å nærme meg refleksvesten, liksom) så det var en morsom utfordring – både å få til et plagg som ser okei ut på en hund og å få det til å passe med målene når hundene bor  500 kilometer unna og ikke kunne stille til prøving underveis.

hundegensere
To prøvegensere ferdig, én på pinnene
hundegenser-med-fletter
Den tredje er ferdig, ble ikke flettene fine …?

Jeg fant noen oppskrifter på nett, noen i bøker, litt restegarn i kista og kastet meg med liv og lyst ut i prosjektet. De første prøvegenserne ble sendt avgårde i posten noen dager senere, og de første bildene av sjarmører i pels – med genser – har ankommet. Her kan resultatet beundres, Billy er modell:

billy
Vakker liten Billy-gutt kan holde seg varm med mariusgenser

3 thoughts on “Varme klær til små frossenpinner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *