Tidlig ute – ønskeliste til jul

Jeg tjuvstarter med årets ønskeliste til jul allerede nå, selv om jeg ikke har ofret julestresset en eneste tanke. Jeg må vel bare håpe at vi kommer i havn også denne gangen, og at alle får en finfin, lang, velfortjent juleferie.

strikkekroken
Her er nesten alt jeg trenger – garnkista, godstolen og bøkene mine

Mitt ønske for både meg selv og andre er at en del av det nevnte stresset uteblir, og at folkens rundt omkring forstår at det er tanken som teller. Her skal vi ikke gå rundt og streve oss blå for å finne på noe som er flottere, dyrere, sjeldnere eller mer overdådig enn fjorårets gavedryss. Mitt største ønske er at alle kan bruke litt energi på å bry seg om hverandre. Dukker det opp noe som man skjønner er midt i blinken for noen, så er det jo glimrende å benytte jula til å gi det bort. Ingenting kjennes bedre enn å virkelig greie å glede en annen. Og tenk om disse nære og kjære menneskene kunne gi et lite hint om hva som hadde vært den gode julegaven for dem selv også – det er ikke alltid så lett å vite nøyaktig hva som gleder akkurat deg.

Men altså; mine ønsker … Rent bortsett fra åpenbare ting som snille barn, fred & fryd, så kan jeg vel også i år hinte om noe småtteri som jeg vil bli veldig glad for. Ikke overraskende, så dreier det seg litt om strikking 🙂

garn
Bilde fra en fantastisk godteributikk full av garn!

Garn i alle mulige varianter får jeg aldri nok av! Det er så mange steder de selger både billig og dyrt i alskens materialer; ull, bomull, mohair, alpakka, angora, lin og silke – det er endeløst utvalg i butikkene. En liten dose garn vil alltid finne pinnene mine. Et tips til dere rundt meg: man kan til og med legge ved ønskeliste eller oppskrift for litt gjensidig glede – jeg strikker gjerne!

Namasté har laget noen kjempefine vesker for oppbevaring av strikkepinner. Den som heter “Double wide” skulle jeg gjerne hatt. De har også små syskrin med magnetiske vegger, supert til oppbevaring av nåler, flettepinner, saks, maskemarkører og lignende. Disse to står høyt på min ønskeliste i år.

doublewide1_1
En flott veske med mange rom og merkelapper til strikkepinneoppbevaring
namaste-syskrin
Praktiske små skrin som passer til vesken

Det finnes også et pennal-lignende futteral i samme serie – kjekt for oppbevaring av settpinner. Hvis noen tenker å gå på shopping, så er kanskje den enkleste butikken for disse tingene nettbutikken Tjorven. Hint-hint. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *