Santorini midt i uka

dag2-familiemiddagSlaraffenlivet fortsetter her i det sørlige Egeerhavet. Etter fire hete dager fylt med bading, solkrem, alt for mye god mat og ditto drikke var det fire tomatrøde trøndere som bestemte at det var på tide med litt sightseeing. Alle busser her på øya går til hovedstaden Fira, og derfra igjen i alle mulige retninger. Det er omtrent som om man skulle tatt buss fra Trondheim til Bodø – man måtte liksom innom Oslo først. Vi fant ut at en tur til hovedstaden fikk holde, i alle fall i første omgang.

dag4-utsikt-firaFira er en bitteliten by bygd oppetter klippeveggene. Det kryr av små butikker og kaféer (en del relativt eksklusive og dyre!) – og esler. dag4-eslerEn trapp med maaaange trinn fører ned til havnen. Der går det en kabelbane, og eseltransport. Det var nokså gjennomtrengende lukt rundt eslene og tilsvarende mengder med …eh.. eksos fra dem, så vi valgte å avstå fra rideturen. Vi vandret i stedet helt til toppen av Fira der vi hadde en fantastisk utsikt over hele Kalderaen, og hele vestkysten av Santorini; fra sørvestspissen og opp til Oia helt i nord.

dag4-gutta-firaKlart vi skulle vært der og sett den verdensberømte solnedgangen, men den blå himmelen og utsikten var opplevelse nok i varmen i dag.dag3-olav-bader dag3-klippehoppVarmen ja – i dag har det vært nesten helt vindstille og omtrent ikke dis i horisonten. Temperaturen har vært rundt 35 grader og det merkes når lufta står stille! Vi bader og bader og drikker og drikker. Nattelivet er det heller så som så med, vi er slappe som skurefiller så snart mørket siger på, så det er veldig greit å finne senga i rimelig tid.

dag2-blomsterbukserJeg må vise frem litt av nabolaget her også; er ikke disse blomsterbuksene stilige? Ved spørsmål om hvordan man vanner slike kom svaret øyeblikkelig fra Sondre: Man gir dem buksevann, såklart!

dag2-badefuglVed bassenget er det en liten fugl som stikker innom på ettermiddagen for å bade. Skikkelig tøffing 🙂

dag3-vaktkattOg på vår vei til stranda hilser vi daglig på denne vesle tigeren som har fast vakt i en nisje. Synes han er fin jeg.

Tenke seg til at vi er over halvveis i ferien allerede. Det går litt fort, synes jeg …

3 thoughts on “Santorini midt i uka”

  1. Åh, så herlig dere har det. Vakre bilder (haster ikke SÅ mye da vet du, hehe)! 🙂 Like før jeg bestilte meg tur dit selv nå, en del rimelige restturer å finne.

  2. Varmt nok ja! Men ser ut som dere har det fint 🙂
    Lukas og jeg har vært på ballplassen og “deltatt” i fotball sammen med noen gutter. Lukas fikk tak i ballen et par ganger, og bestemor fikk også inn et spark. I disse VM-tider så blir en jo litt engasjert 🙂

  3. Ser ut som de vet å finne noe hyggelig hver dag .Og koser dere sammen .Ikke så mye solbrent ,:-)Flink til å ta bilder du Grete .:-)
    Fortsatt god ferie:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *