Min nye (gamle) dokke

Jeg har kjøpt meg ei ny Tjorven-dokke! Dagens moderne variant er litt mer lubben, men med det samme festlige fjeset som jeg husker fra mer enn 40 år siden. Og denne gangen er Tjorven lyshåret 🙂
tjorven-nyJeg oppdaget nemlig at det går an å få kjøpt Tjorven fortsatt! Så nå har jeg en ny-gammel dokke i helt passe størrelse. Jeg har klekket ut en hel masse strikkeoppskrifter og jeg akter å forsyne Tjorven med en passe garderobe etter hvert. Kanskje jeg til og med klarer å sy det som ikke kan strikkes. Så har Ida Sofie noe nytt og spennende å stelle med når hun kommer på besøk til bestemor!

Historien om dokka mi

I riktig gamle dager hadde jeg ei dokke som jeg virkelig elsket å pusle og leke med. Alle hadde Tjorven, men min var en litt annerledes variant i samme størrels og hun var neger sort. Hun var praktfull! Jeg strikket og sydde klær i massevis til henne. Til og med sokker med skikkelig hæl fikk hun. Jeg ønsket meg utstyr til bursdager og jul, og husker særlig at jeg en gang fikk en bunad til dokka mi. Hun skiftet nok navn til stadighet, men jeg tror innerst inne hun het Mirabell – er ikke det vakkert, så vet ikke jeg! Det er i alle fall navnet jeg sirlig har skrevet inn i fotoalbumet der det eneste bildet av dokka befinner seg.
mirabellAlle klærne hadde jeg i en liten blå plastkoffert som jeg en gang fikk fra et flyselskap (lurer på om det var Braathens SAFE?) og alt ble brettet og lagt pent på plass når dagens omkledninger var gjort.
HamsterPå omtrent samme tid hadde jeg hamster. Vesle Nusse, som var født med bare tre bein og derfor var litt billigere å kjøpe på dyrebutikken. Hun var også en skjønnhet, og til stadighet slapp jeg henne ut av buret sitt så hun kunne løpe rundt på rommet mitt. En morgen fant jeg Nusse inni kofferten med dokkeklærne. Hun hadde gnaget seg en finfin gang gjennom plagg etter plagg, tygd istykker det som kunne deles opp og laget seg et deilig lite reir midt inne i alle ull- og stoffibrene. Nei og nei!

Jeg tror Mirabelle etter hvert ble delvis amputert av en hund, og jeg begynte å bli så stor at jeg ikke lenger lekte med dokker. Helt til nå …

Leave a Reply

Your email address will not be published.