Granskuddsirup

I helga laget jeg granskuddsirup. Jeg ble så nysgjerrig etter å ha sett bilde og oppskrift på nettet at jeg måtte prøve selv. Og det ble sannelig ikke så aller verst.

granskuddsirupJeg lot den muligens koke for lenge, sånn at det ble mørk sirup. Men den var god som bare det! Jeg skal prøve den sammen med pannekaker. Eller en god blå ost.

Her er oppskriften (og bildet) som jeg fant på nrk.no:

Legg granskuddene i en kasserolle, og dekk med vann. Ikke bruk mer vann en nødvendig. Kok opp, og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i en snau halvtime.

Sil bort granskuddene, og mål opp væsken. Som utgangspunkt kan du bruke 3 deler væske og 2 deler sukker. For eksempel: Har du 15 dl væske, bruker du 10 dl sukker.

Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over middels varme. Kok videre til væsken har tyknet og fått sirupskonsistens. Dette tar litt tid, men glem ikke at sirupen vil tykne ytterligere når den blir avkjølt. Bruk en liten øse og fjern hvit skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.

Sirupen skifter farge til rosa, og etter hvert blir den mørkere rød, helt av seg selv! Hell den ferdige sirupen over på rene flasker eller glass.
granskuddsirup

4 thoughts on “Granskuddsirup”

  1. Det ser jo kjempespennende ut og med lekker bilde blir jeg nysgjerrig. Men ved nærmere ettertanke lurer jeg bare på en ting: Var det godt?

  2. Et betimelig spørsmål 🙂 Joa, det er godt, det vil si så godt som sirup er, da. Veldig søtt, og utrolig lite annet. Jeg kjenner hvertfall ikke noen gran-smak, men så har jeg heller aldri kokt sirup selv med noe annet. Jeg vil nok anbefale å ikke lage så fryktelig mye – jeg har bare dette ene glasset og tror helt sikkert det vil holde som sirupslager det kommende året.

  3. Har du sett min oppskrift på granskudd-hostesaft? Den forsnant som snaps, rent forebyggende… Ligger under mine notater på fb, tror jeg. Men litt seint på sesongen, nå… ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.