Hit, men ikke lenger

I dag var Lukas på besøk hos farmor. Mens gutta skiftet til sommerdekk på bilen hennes fikk han løpe rundt i hagen og samle skatter – kongler, pinner og masse spennende som våren bringer med seg. Han ble ganske betatt av den lille nabojentehunden, men fikk ikke lov å løpe over veien for å leke med henne. Lille, rare Lukas så ut som en sjenert tenåring der han lå med blikket festet på den lille skjønnheten.

Det har vært en nydelig dag i dag, strålende sol og godt og varmt. Vi drakk kaffe på verandaen og fikk nydelig ostekake hos farmor. Etterpå fikk vi unna en del rask i hagen hjemme – vi klipte rosebusker og plukket SJU fotballer ut av hekken. Utover ettermiddagen var det tydelig at folk satte pris på været og muligheten til å starte grillsesongen. Jeg hadde ikke planlagt noe sånt i det hele tatt, her ble det traust saltkjøtt med kålrabistappe. Godt det også, altså.

Lukas har vært litt snodig i matveien den siste uka, han spiser ikke opp maten sin med samme mengde og hyppighet som tidligere. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mye og hvor ofte han skal ha mat, synes jeg. Men jeg går ut fra at han ikke sulter frivillig, så vi fortsetter å tilby ham mat. Og tar det vekk hvis han ikke spiser.

I morgen blir første dag han blir helt alene en hel dag. Olav er tilbake i jobb, og ingen ferie i sikte. Guttene kommer først hjem etter skolen, så de får ansvaret for å lufte ham. Vi har trua på at det skal gå fint, han er så tilpasningsdyktig at. Ønsker alle en god uke!

One thought on “Hit, men ikke lenger”

  1. Hei,så fine bilder av Lukas.Han er blitt ganske mye lysere han også? Alfred blir bare lysere han også,det syns jeg godt om jeg da. Når du skriver om Lukas er det som å lese om Alfred. Alfred spiser også gress å hopper å spretter ute blant kongler å pinner.Han spiser heller ikke med samme ivern som før.Vi har gått over til tørrfor for ei stund sia,men han rører nesten ikke maten om morgenen.Vi har skifte til Royal Canin å den første gangen han fikk så gikk det ned på høykant,men nå så er han ikke så ivrig igjen.Men de spiser vel om de er sultne. Nok en gang,nydelige bilder av Lukas. Skal hilse Lukas fra Alfred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *