Trekk inn navlen

sa fysioterapeuten. Helt bak til ryggsøyla. Det er treninga si, det! Åssen skal jeg få til det, da? Jeg har i grunnen aldri visst at det å krumme ryggen skulle være hardt arbeid, men jammen kjennes det når man skal være oppmerksom på det hele tiden.

Vet ikke helt om dette ligner på min navle og mage – ennå i alle fall!

Jeg har fått et treningsprogram for ryggen min, og skal helst trene hver dag. Jeg er selvfølgelig spent på om det vil ha noen langtidseffekt, om jeg kanskje får litt mindre smerter etter hvert. Men mest av alt venter jeg spent på dato for operasjon av den forflyttede virvelen min – roten til alt vondt!

Min utglidde (eller framoverglidde) virvel L5

Enda godt det er sommer, jeg nyter dager på hytta, ingen jobb og ingen faste forpliktelser – bortsett fra litt trening da. Jeg har omsider fått time til MR, om “bare” en måned.

3 thoughts on “Trekk inn navlen”

 1. Ja, man skal vel gjøre som fysioterapeuten sier 🙂 Jeg fikk også øvelse (av kirurgen) å gjøre mens jeg venter på operasjon av skulderen min: “Klatre” med fingrene oppetter veggen. Jeg må innrømme at det er sjelden jeg husker det. Men fikk også beskjed om å bruke armen. Og det gjør jeg litt i overkant tror jeg, Den blir bare vondere, men også vanskelig å la være. Det får stå sin prøve 🙂
  Krysser i alle fall fingrene for at ryggen din skal bli bra etter hvert. Du skal jo drasse med det litt lenger enn meg 🙂

 2. Jeg googlet “bekkenleddsyndrom”, fant L5 og havnet her. Min historie; http://heksebloggen.substituttet.com/2011/06/kjedekollisjon/

  Nå er jeg tålig oppegående, trener som beste jeg kan. Men vet at jeg ikke “tåler” så mye. Og vet ikke helt hva og hvor jeg skal gå.. Blir dette helt bra igjen? Litt lost..og jeg får ikke hjelp, jeg sitter fast i en gryte av “psykosomatisk” henvist til å skaffe akutthjelp selv jevnlig, når det kræsjer helt. Lenker deg opp jeg, si fra om det ikke passer! 🙂
  Heksa.

 3. @Heksa
  Uffameg, jeg håper du får litt mer hjelp enn “plaster på skrubbsår”, for meg ser det ut som du har reelle behov for å bli tatt på alvor. Om det blir helt bra? Se det vet ikke jeg heller, men jeg håper jo… Jeg kjenner faktisk igjen andre symptomer du beskriver også, selv om jeg ikke har satt dem i forbindelse med spondylolistese tidligere. Jeg har en drøm om å bli symptomfri, setter foreløpig min lit til MR og neste legetime i september. Jeg skal nok si fra åssen det går!

Leave a Reply

Your email address will not be published.