Hummus vs humus

Ikke visste jeg at det er forskjell på hummus og humus! Jeg var en svipptur på sykehuset for kontroll for litt siden (alt vel!) og hadde et trivelig lunsj-gjensyn med min roomie fra Røros sykehus. Vi hadde begge hørt mye skryt av Persilleriet og kjøpte mat der. Jeg ble en smule skeptisk til å skulle spise humus, som da altså viste seg å være hummus.

Dette er jo ikke mat, tenkte jeg...

Hummus med en del annet attåt, men likevel. Det smakte pyton. Det luktet pyton. Og det dryppet – på klær og sko – og luktet pyton i alle de timene som gikk før jeg kom meg hjem og fikk skiftet. Så jeg blir neppe stamkunde på Persilleriet eller noen vane-hummus-spiser. Jeg er veldig glad i grønnsaker av alle slag, men dette var bare stygt.

Jeg trenger nok aldri stå i kø her... (bilde fra persilleriet.no)

Til info; hummus lages av blant annet kikerter (ikke kikkerter) som smøres på lefser (moderne kalt wraps, på Persilleriet kalles de kubbe) sammen med andre grønnsaker som kål og lignende. Den wrap’en jeg kjøpte het feta-et-eller-annet. Jeg klarte ikke å finne noe som lignet på fetaost inni der i alle fall, heller ikke en smak som lignet.

3 thoughts on “Hummus vs humus”

  1. Hei. Jeg googlet og fant denne siden, og ble interisert. Har vært i Trondheim for en uke siden og operert/fjernet deler av haleben. Og er litt nysgjerrig på hvor lenge du hadde smerter? Og kan du sitte litt nå? ER jo ikke mange som har opplevd dette så blir litt rastløs av å ikke helt dele det med noen 🙂 Håper du kunne fortelle hvordan din utvikling har vært, selv om de ikke er like alle slike opereasjoner. På forhånd takk
    Venlig hilsen Solfrid

  2. @Solfrid
    Hei Solfrid, så bra at du har fått operasjon! Jeg tror det er mange som går med halebeinproblemer uten å få hjelp. Jeg ble operert for en drøy måned siden og er nå tilbake i jobb. Sender deg en mail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *