Tester neslesuppe

Jeg fikk så lyst å prøve å lage neslesuppe her om dagen. Det er visstnok best å bruke vår-brennesle, men det er jo litt vanskelig nå som høsten nærmer seg. Det er likevel masse nesler i området her med friske, grønne skudd og som ikke har kommet i blomstring, så jeg tok sjansen. Og alle neslene ble plukket på egen eiendom, må jeg beskjemmet innrømme – vi har visst ikke vært veldig ivrige på ugressluking på baksiden av huset …

brennesle
Egentlig ganske dekorativ å se på selv om de brenner fryktelig…

Og det ble sannelig ikke så verst. Sammen med en skive skikkelig grovt hjemmebakt brød ble det en smakelig liten kveldsrett. Neste gang skal jeg lage jevningen med maisenamel i stedet for hvetemel, og suppen kan med hell piffes opp med mer sjalottløk – og spinat, som vil bidra til den festlige fargen.

neslesuppe
Grønn, sunn og velsmakende suppe til kvelds

Her kommer oppskriften jeg brukte:

  • ca. 60 g renset brennesle
  • 20 g smør
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ½ ss hvetemel
  • ½ l hønsebuljong (utblandet) / neslekraft
  • ¾ dl kremfløte
  • salt
  • pepper

Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større nesleplanter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke brenne når du tar på dem. Fjern grove stilker. Skyll de nyplukkede neslebladene godt i kaldt vann. Kok dem ca. 5 minutter. Sil av og ta vare på kokevannet, det skal brukes i suppen. Skyll bladene i kaldt vann, da beholder de den fine grønne fargen. Hakk bladene med stavmikser. Finhakk sjalottløk og surr den raskt i smør. Ha på hvetemel og spe med buljong utblandet med neslekraft. La suppen koke ca. 5 minutter. Tilsett fløte og hakket nesle og kok opp. Smak til med salt og pepper.

One thought on “Tester neslesuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *