Sensommer i hagen

Man kan like det eller ikke; høsten nærmer seg. Normalt er jeg mye lettere til sinns når sommeren er i anmarsj enn når den forlater oss. Allikevel har jeg med årene blitt litt mer tilpasningsdyktig, tror jeg. Selv om vi nå avslutter det ene og andre for sommeren, så gråter jeg ikke (så mye i alle fall). Vår hjemlige supergartner har kastet seg over et nytt prosjekt, nå skal jordbæråkeren fornyes. Pappa har berget unna stiklinger og forbereder jordstykket for neste års avling i hagen. Dette har vi tenkt på lenge, kjempebra at det blir gjort nå!

pappa-jordbarstiklinger
Stiklinger fra de gamle plantene skal bli til nye mor-jordbærplanter
jordbarstiklinger
Mange-mange småplanter som må overleve vinteren

Jeg har byttet ut sommerblomstene med lyng i et par krukker. Jeg håper at jeg i løpet av noen år har greid å etablere flerårige lyngplanter i hagen. Enn så lenge er det jo trivelig med disse pottevariantene også da.

hostlyng-i-potte
Nydelig høstlyng mot det (fortsatt) grønne gresset

Værmelderne fikk rett da de sa at gårsdagen var den siste med sommervarme (så langt?), selv om det kan bli mange dager med gode temperaturer fortsatt. Litt regn og ganske tungt skydekke preger morgenen i dag. Men det ha’kke noe å si, vi har så mye å kose oss med også uten solvarmen 🙂

siste-sommervarme
Adressa sin spådom i gårsdagens avis

Leave a Reply

Your email address will not be published.