God og varm genser

Den tjukke islandsgenseren ble ferdig her om dagen, etter den sedvanlige etterbestillingen av garn. Jeg skjønner ikke hvordan jeg gang på gang klarer å kjøpe for lite garn til prosjektene mine… Men nå kom jeg i alle fall godt i mål og har igjen barndommens knallgode storgenser å krype inn i når det er husji og kaldt.

islandsgenser-ferdigJeg valgte å fullføre mønsteret med motsatt brunt/hvitt hele veien men etter den hvite i originaloppskriften. Dermed ble det hvit hals og den ble litt annerledes men fortsatt helt etter oppskriften. Den er strikket i fritidsgarn på pinner 7 (oppskriften sa 5, men da ble det så hardt at jeg bare ga opp – kanskje fritidsgarn i dag er noe annet enn på 70-tallet? Det stemte også dårlig med oppgitt garnmengde – jeg brukte 400 gram brunt, mens oppskriften sa ‘6 hesper’, hva nå det antyder…)

Bildene er tatt i lampelys, så fargene er kanskje ikke helt riktige. Mon tro om noen tar et bilde av meg med genseren på i løpet av påska?

islandsgenser-selfie
En usedvanlig dårlig selfie men veldig deilig genser

Når sommerens reise til Svalbard går av stabelen tenker jeg denne vil være selvskreven i bagasjen – juni på 79° nord er nok ikke noen shorts & singlet-periode.

10 thoughts on “God og varm genser”

  1. Hei! Nydelig genser. Skulle gjerne strikket denne i lyse farger, vet du hvor mønster finnes?

  2. Hei… Flott islender. jeg har lenge vært på utkikk etter mønster men finner ikke – hverken i butikk eller på nett… Lurer på om det er mulig å få tak i??? Satse på at du ser mail selv om siste kommentar var fra 2014

  3. Hei – jeg leter etter oppskriften til denne genseren og lurer på om du har mulighet til å hjelpe meg?
    Beste hilsen fra Maren Onsaker

  4. Hei☺ leter som en gal etter mønster på svalbardgenserer, men finn ikke? Ser du har strikket den, og da lurer jeg på om du kan være så snill å være behjelpelig med mønster til meg? Har så lyst å strikke den til min datter?

  5. Hei Judith, jeg har sendt deg en epost. Jeg antar du jakter på Devold sin genser som heter Svalbard, og ikke den jeg har skrevet om i dette blogginnlegget. 🙂

Comments are closed.