Sommerens strikkerier

sostrene-genserJeg har fullført alle skjærgårdsgenserne og alle mottakerne har fått sin. Trine og jeg ble kalt Søstrene Genser på sydenflyet, og se bare så blide vi var like før avreise 😀
skjargard-alle-sju
Det gjenstår å se om vi noen gang klarer å samle alle på ett bilde, dette er kanskje det nærmeste vi kommer?
kreta-strikkJeg fikk lurt meg til litt strikking på Kreta også, men ikke mye må jeg innrømme. Et par korte Polyhymnia-sokker i alpakka ble resultatet.
polyhymnia-hvit
Jeg er absolutt ikke noe glad i å strikke sokker, men dette var igrunnen passende som fly- og sydenstrikk. Jeg har laget et lengre par i turkis som skal matche skjærgårdsgenseren min også, men dette er ikke akkurat raggsokker – mer legge beina på bordet-sokker.


fanajakke-femtiarsgaveLillesøster har rundet sine første femti år og måtte selvsagt få en (etter hvert tradisjonell) gave fra meg.  Denne gangen strikket jeg fanajakke, i sort Ask HiFa2 og Kauni ESA. Knappene er laget av gamle femtiøringer – det må vel passe til femtiåringer?
fanajakke-femtioring
Sist, men ikke minst, så er jeg også ferdig med trønderkofta. Den ble faktisk ganske okei, selv om jeg godt kunne strikket den en størrelse større. Men passformen er bra og den får være en lett inspirasjon til å ikke vokse mer!
tronderkofta-og-lukasLukas blir såååå lei av å posere altså …


Knappene i denne jakka er i ekte sølv, jeg har stjælt lånt dem av en av guttebunadene jeg laget til tvillingene da de var bittesmå. Hva kan vel passe bedre enn bunadsølvknapper på en slik jakke?
ettermiddagstur

Prøvegåing på ettermiddagens luftetur med hunden – passet bra i litt kjølig godvær!

7 thoughts on “Sommerens strikkerier”

 1. Ikke overrasket, men veldig, veldig imponert over produksjonen!
  Utsøkte fargevalg hele veien – lekre plagg.
  Godt det blir høst snart, så folk trenger varmere klær og du får noe å pusle med, hihi!
  Klemmer fra tanta på Hadeland, hilsener fra onkel Knut. 🙂

 2. Så moro å komme over at du har laget en slik trønderbund-kofte. Har en plan om å gjøre det samme. Den ble veldig fin 🙂
  Hva lags garn har du brukt?

 3. Hei, jeg brukte Rauma Finullgarn, i sort og sennepsgul 4197. Artig at du kommenterte akkurat nå, i dag har jeg den på meg 🙂

 4. Hei! Har så lyst på en slik trønderkofte til bunaden min😊 Hvor finner jeg oppskrift?❤

 5. Hei, denne har jeg ikke oppskrift på. Jeg tror den har stått i Familien eller Hjemmet for noen år siden, du kan forsøke å spørre dem. Ellers har jeg bare strikket etter en annen oppskrift som jeg syntes passet, og brukt diagrammet som Husfliden har gitt ut for å strikke barnebunader. Lykke til 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *