Effektiv helg

Siste helg før ferien ble godt utnyttet her i familien må jeg si. Alle gutta mine reiste til Ohajo – Olav jobbet på veien og fikk i tillegg unna et oppdrag på hytta. Deretter var det fiske som sto på agendaen i fjellheimen, og det var ikke så dumt; Sondre skaffet nemlig middag:

sondre-fiskLukas og jeg holdt fortet her hjemme. Ettersom jeg hadde vakt var det nødvendig å være nært nettet. Så vi tok oss av hus og heim. I det nydelige sommerværet passet det ypperlig med en vaske sengetøy-maraton. Ingenting slår lukt og følelse av utetørket og nystrøket sengetøy altså!

kleklyperDette bildet er stjælt lånt fra Livs Lyst, jeg ønsker meg veldig et sånt romantisk ute-tørkestativ altså! Det er kanskje praktisk det jeg har, men ikke så fryktelig pent lenger …

Vi hadde en haug nykløvd ved liggende (takk pappa!) som  jeg forbarmet meg over. Nå er alt stablet til tørking før vinterens fyring. Jeg er støl i armene og ett vepsestikk rikere, men vedarbeid er og blir kjekt!

rogn-vedVi som var hjemme alene hadde selvfølgelig vett til å kose oss masse. Nå er det høysesong for snavling i hagen og de (få) jordbærene som er modne blir spist fortløpende. Ripsbusken som fikk en liten overhaling i fjor har bestemt seg for å sette ny bær-rekord tror jeg. Det bugner av rips!

rips-plukkNesten uslåelige på flott rødfarge. Og så herlig sur-bitter-søte 🙂rips-selfieI drivhuset er tomatene i rute og basilikumen må brukes nå! En god porsjon pesto ble det av denne busken med mini-basilikum:

mini-basilikumEtter å ha tømt boden for tomflasker, glass & metall (og levert alt dette på returstasjonen) , tømt peisen for aske og stablet ved i inne-vedstableren, gått lang tur i Estenstadmarka og malt rekkverket på trappa fortjente vi en rast på trappa. En av oss strikket og den andre holdt vakt.trappa-pauseha-en-fin-dag

8 thoughts on “Effektiv helg”

 1. Jøss, alt dette i varmen! Puh… Flink, er du. Måtte sjekke ut “et sånt romantisk ute-tørkestativ”, fint ja. 🙂

 2. Så flink og effektiv du har vært i helga!!Kanskje bra at ingen fikk hefta deg bort ,Stått på som bare det :-)herlig å få gjort så mye nyttig .Nå blir det snart ferie da 🙂

 3. Sikker på at du ikke har en anelse ADHD, som kusina di? 😀
  Puh – du er vel bare veldig effektiv og flink. Jeg lar meg imponere, lener meg tilbake i varmen og ser humla som surrer over lavendelplantene… 😉

 4. Haha tante 🙂 – skal ikke se bort fra at en snedig diagnose finnes hos meg også. Jeg har nok et propell-gen som slår inn når jeg er hjemme alene i alle fall. Jeg har en kollega med “innbilt fiskeallergi”, så det finnes mange snedige lidelser 😉

  Ellers ble helga (med skam å melde) for det meste tilbrakt i skyggen, det var aaaaalt for varmt i sola. Og så er huset nærmest klart til feriefravær, det er jo godt!

 5. Spar nå litt på energien. Tenkte vi skulle legg 2x27mil med “protector-shell” i august og september. Da kreves rå kraft og pågangsmot. 🙂

 6. Skal vi se, Helge… 540000 meter – det bør gå greit ettersom vi har 200 meters erfaring. Vi kör bara! 😉

 7. Det er ju jättebra inställning! Inga problem det der inte! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.